Lente Bosbad - Verschillende data!
Categorie:
Boekingen
SKU:
bosbad
Prijs:
€30,00
Beschrijving

Laat jij je ook meenemen tijdens het ochtendgloren in de natuur? Ben jij klaar om al jouw zintuigen te laten ontwaken door te verstillen in het bos?
Schrijf je nu in en geef je over aan alle facetten die dit prachtige bos ons te bieden heeft.


Ik creëer een veilige omgeving zodat je enkel met jezelf en het bos rekening hoeft te houden, ik hou de tijd en in de gaten, zodat je al de rest los kan laten, ik begeleid jou doorheen de verschillende uitnodigingen onderweg op de uitgestippelde route.

 

Wat is Bosbaden precies?
Het is al langer bekend dat er een verband is tussen onze gezondheid en de tijd die we buiten in de natuur doorbrengen. Maar sinds kort past de medische wereld deze kennis ook toe in de praktijk: in Japan schrijven dokters steeds vaker een sessie “bosbaden” voor om stress te verminderen en je geest te helpen ontspannen.

 

Bosbaden, een trend uit Japan:
Shinrin yoku, het Japanse woord voor “bosbaden”, kan je letterlijk vertalen als “jezelf onderdompelen in het bos”. Het heeft niets te maken met bewegen of sporten: het enige wat je hoeft te doen, is naar het bos trekken en de sfeer van de natuur opsnuiven.

 

Praktisch:

Wanneer?           zaterdag 9/4/2022

                            vrijdag 29/04/2022

                            vrijdag 20/05/2022

                            vrijdag 10/06/2022

 

We vertrekken om 9u30 en sluiten af om 12u.

Een versnapering en een warme drank zijn voorzien als afsluiter.

Indien gewenst extra water voorzien. Voorzie aangepaste wandelkledij aan het weer.

 

Inschrijven?              info@adem-ruimte.be of 0468/136 580 of vul je gegevens hieronder in:

Je kan bij mij terecht voor hulp bij groei naar meer

zelfzorg en levenskwaliteit:

 

 

 • Transformatieve Rouw- en Verlies Coaching

  • Iedereen komt in zijn leven in aanraking met rouw en zelfs veel vaker dan we bij stilstaan.

  • "Rouw" is de reactie van mensen op een verlies. Het heeft tot doel om het verlies te verwerken. Zoals  Manu Keirse het zo mooi zegt: "Rouw is de achterkant van liefde". De rouwperiode hebben mensen nodig om zich weer aan te passen aan de nieuwe situatie.

  • "Rouw" kan volgen op alle vormen van verlies. Een verlies betekent meestal dat er een ingrijpende verandering in je leven plaatsvindt.
  • Bij rouw denken we vaak onmiddelijk aan het overlijden van een dierbare. Rouw is echter veel meer dan dat. Rouw komt voor bij elke vorm van zichtbaar en onzichtbaar verlies zoals een ontslag, (verandering van werk, corona, ...), verlies van relatie, rouw bij scheiding, verlies van zelfvertrouwen, of jezelf bij burn-out, verlies van gezondheid, of depressie, lichaamsverandering na ziekte of ongeval, verandering van woning (verhuis, aanpassing van je thuissituatie of naar rusthuis, ...), afscheid van een dierbare met dementie, ...

  • Een verlies kan ook symbolisch zijn, zoals het verlies van idealen, een droombeeld, of het leven dat je voor ogen had. Dit kan soms voor blokkades zorgen op andere gebieden in je leven.

  • Zo kan rouw zorgen voor lichamelijke klachten waarvoor er niet echt een oorzaak kan gevonden worden. Hierdoor kun je vastlopen op carièrre- of privégebied.

 

 

 

 

 • Rouwmassage

  • Dat rouwen na een verlies zwaar is, valt niet te ontkennen. Of het nu gaat om het verlies van een dierbare, een baan, een vriendschap, je gezondheid of elk ander verlies. Rouwen vergt veel energie, zowel lichamelijk als mentaal, daarom wordt het ook vaak rouwarbeid genoemd.
  • Klachten die vaak voorkomen bij een rouwproces zijn bijvoorbeeld gespannen spieren, een hoge bloeddruk, depressie, concentratieverlies, prikkelbaarheid en rusteloosheid... Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de lichamelijke en geestelijke symptomen die rouw met zich mee kan brengen. Natuurlijk rouwt elk individu anders en ervaart één ieder rouw op zijn of haar eigen manier. Niet iedereen krijgt na een verlies namelijk te maken met de hiervoor benoemde symptomen. Voor de mensen die helaas wel te maken krijgen met één of meerdere lichamelijke en/of psychische klachten, kan een rouwmassage helpen bij het vinden van meer rust en een ontspannen lichaam en geest.
  • Een rouwmassage heeft namelijk effect op diverse fysieke aspecten: onder andere de spieren, de organen, het hormoonstelsel en het zenuwstelsel. Daarnaast worden rouwmassages niet alleen aangeraden wanneer je behoefte hebt aan ontspanning, maar ook om specifieke blokkades aan te pakken en significante veranderingen in je leven te helpen aanvaarden. Zodra je hiermee aan de slag gaat, kun je pas achterhalen wat je écht nodig hebt om weer een stap vooruit te kunnen zetten in je rouwverwerkingsproces.

 

  • Er wordt een combinatie van verschillende massagetechnieken gebruikt, waaronder:
   • Integratieve massage:

    • Ontspanningsmassage gebaseerd op het holistische principe. Drie massagesoorten worden geïntegreerd: dynamische, intuïtieve en polariteismassage. Dynamisch: wiegen, schudden, rekken van het hele lichaam. Intuïtief: klassieke massage met kneden, strijken en kloppen. Polariteitsmassage: in balans brengen van de levensenergie door verschillende grepen en technieken.
   • Ayurvedische massage:
    • Massage van het gehele lichaam, veelal met verwarmde kruidenolie, gebaseerd op de principes van Ayurveda, een holistische gezondheidsleer die draait om de energie die aanwezig is in lichaam, geest en de gehele kosmos. Ter stimulering van het zelfgenezend vermogen, het immuunsysteem en ter bestrijding van vermoeidheid en spanning.

   • Reiki:

    • Reiki is meer een (alternatieve) therapie dan een massage. Deze van oorsprong Japanse geneeswijze baseert zich op de aanwezigheid van universele levensenergie in het hele lichaam. Door middel van handoplegging (direct of indirect) wordt de energie doorgegeven en wordt de energie van het lichaam weer in balans gebracht. Met als healing, ontspanning of algemeen welbevinden van lichaam en geest als doel.

 

 

 

 

 • Begeleiding bij formaliteiten

  • ik kan je ook helpen bij het bespreken van jouw wensen voor jouw begrafenis en/of levenseinde.

 

 • Keynote Speaker

  • Ik ga ook de afscheidsplechtigheid of uitvaartdienst in het aula van de begrafenisondernemer voor. In dit geval bespreken we met  iemand of enkele mensen van de familie af wat de wensen zijn voor de uitvaart en worden deze omgezet in een persoonlijke afscheidsplechtigheid.
  • Voordrachten of workshops worden gegeven in het kader van rouw of persoonlijke ontwikkeling. DIt kunnen op voorhand uitgewerkte lezingen zijn, of op maat uitgewerkte voordrachten of workshops geheel volgens uw wensen of die van uw bedrijf of organisatie.