Opstellingen

De onderstroom van jouw familie of organisatie ophelderen

Familieopstellingen kunnen inzicht geven in:

  • Relatieconflicten; met (vroegere) partner, met een kind, met familie
  • Onbewuste patronen doorbreken
  • Niet gezien of gehoord worden
  • Hoe je eigen weg gaan
  • Het nemen van beslissingen
  • Persoonlijke belemmeringen, lichamelijke belemmeringen, ziektes
  • De invloed van je familiesysteem op jouw functioneren
  • Seksueel misbruik, abortus, trauma
  • Te groot verantwoordelijkheidsgevoel
  • Klaarstaan voor anderen en jezelf vergeten
  • Verlies, rouw, een tragische gebeurtenis
  • Extreme emoties en stress

De enige noodzakelijke voorwaarde tot deelname zijn: respect voor elkaar. Een voorbereiding met gegevens rond je familie kan nuttig zijn, maar is niet absoluut noodzakelijk.

 

 

  • Op volgende data hebben we familieopstellingen ingepland:
  • Zat 24/02 – Seksuele en Relationele blokkades
  • Zat 09/03 – Je relatie met geld
  • Zat 06/04 – Gezondheidsproblemen verhelderen
  • Zat 18/05 – Je relatie en de invloed van je familiesysteem
  • Zat 15/06 – De invloed van je moederlijn op je succes
  • Zat 10/08 – Ik en mijn plek
  • Zat 07/09 – Je vaderlijn helen
  • Zat 19/10 – Perfectionisme overwinnen (VOLZET)
  • Zat 16/11 – Afscheid nemen
  • Zat 14/12 – Loslaten en verdergaan

Andere vragen op deze data zijn steeds bespreekbaar. Ik geef deze thema’s aan als voorbeeld.

DATA 2025! Thema’s nog te bepalen. Stuur gerust jouw thema door naar info@adem-ruimte.be of +32/468 136 580

  • zat 25/01
  • zat 22/02
  • zat 22/03
  • zat 19/4
  • zat 16/06
  • zat 23/08 RETREAT
  • zat 20/09
  • zat 18/10
  • zat 15/11
  • zat 13/12

Wil je meer info, stuur me dan een berichtje op WhattsApp +32 468 136 580 of een mailtje naar info@adem-ruimte.be

Inschrijven:

De opstellingen gaan door te Maldegem, Oost-Vlaanderen (België)

Je ticket als representant koop je hier: koop hier je ticket
Je ticket als vraagsteller koop je hier: koop hier je ticket

Geert D.P.
Geert D.P.Cliënt
Lees verder
Onlangs heb ik deelgenomen aan een infosessie over familieopstellingen. Ik wist totaal niet wat ik mocht verwachten en liet het gewoon op mij afkomen.

Therapeut(coach) Delfine bracht ons eerst op een luchtige manier wat theorie bij over familieopstellingen . Er moeten bv. een aantal regels gehanteerd worden. Maar veel leuker nog is de theorie toepassen in de praktijk.
Bij veel emotionele problemen spelen familieleden of andere personen immers een rol. Dit kan echt zo diepgeworteld zitten en totaal verdrongen zijn zonder dat je het eigenlijk zelf beseft.

In een ruimte stel je dan fysiek de partijen op . Jij bepaalt dan effectief de plaats van de partijen rekening houdende met de afstand die comfortabel voelt voor u, aankijken van elkaar, ... .
Met de ondersteuning van de therapeut komen er dan emotionele ladingen vrij.
Je zegt dingen die je al heel je leven had willen zeggen of stelt handelingen waar je al heel je leven naar hunkerde.
Dit kan bv. gaan om een gewone knuffel, bevestiging dat je er mag zijn van bv. je ma of pa. die je vroeger nooit gekregen had.

Na de sessie voelde ik mij opgelucht en was ik weer hoopvol naar mijn leven toe. Die nacht heb ik een zeer goede nachtrust gekend.
Het moet toch iets teweeg gebracht hebben in mijn onderbewustzijn.


Ik ben persoonlijk ook niet aan proefstuk toe wat betreft therapeuten. Maar rouw -en verliescoach Delfine Decaesteker stelt u direct op uw gemak. Je ben er zeker geen nummertje bij. Ze ziet in ieder mens hun kwaliteiten en oordeelt zeker niet . Delfine legt er volledig haar hart en ziel in om mensen te helpen met emotionele blokkades e.d . Delfine voelt personen heel goed aan wat zeer geruststellend werkt.

Familieopstellingen zou ik zeker aanraden om eens bij te wonen.
Carine B.
Carine B.Cliënt
Lees verder
Het was opmerkelijk dat zoiets moois ontstond. Ik vind het steeds prachtig hoe energie langs beide zijden werkt en dat representanten ook een stuk healing ontvangen. Ook hoe iedereen zijn 'juiste ' plaats krijgt in een opstelling.

Via de opstelling met representant kreeg ik een deugddoende boodschap van mijn overleden vader. Deze boodschap hielp me om meer in mijn kracht te staan. Ik voelde me na de opstelling krachtiger en blijer ! Het mooie was ook dat er een wisselwerking was en dat een representant, door de rol te spelen die haar gevraagd werd, een helende ervaring had.

Delfine begeleidde goed en kreeg intuïtief de boodschap door. Het werd een leerrijke avond met een extra verrassende wending.

Bedankt Delfine ! Nog eens bedankt voor de zeer mooie avond ! Het was interessant, verrassend en deugddoend Delfine. Dankjewel !
Kat v.P.
Kat v.P.Cliënt
Lees verder
Bedankt voor de mooie opstellingsavond,
ik heb er heel wat uit geleerd!

Een familie opstelling gevolgd, ik was nieuwsgierig en wist niet goed wat te verwachten.
Delfine heeft eerst uitleg gegeven en daarna hebben we de theorie in praktijk omgezet.
Een heel bijzondere ervaring er werd mij gevraagd representant te zijn, geheel vrijblijvend, want niets 'moet' bij Delfine.
Wat was dat uniek.

Het eerste wat deze morgen door m´n hoofd flitste was ,wat ben ik in positieve zin geëvalueerd . Dankjewel Delfine om mij daar bij te begeleiden en dankjewel voor die bijzondere ervaring 💖

Liefs Kat
Vorige
Volgende

░▒▓ 𝕎𝕚𝕝 𝕛𝕖 𝕞𝕖𝕖𝕣 𝕨𝕖𝕥𝕖𝕟 𝕠𝕧𝕖𝕣 𝕗𝕒𝕞𝕚𝕝𝕚𝕖-𝕠𝕡𝕤𝕥𝕖𝕝𝕝𝕚𝕟𝕘𝕖𝕟? ▓▒░

Kom dan naar: 

INFO-MOMENT – KENNISMAKING MET OPSTELLINGEN

Op 30/03/2024 ben je van harte welkom bij Praktijk AdemRuimte in Maldegem waar Delfine Decaesteker – Intuitief Systemisch Coach en opsteller je mee neemt in de wereld van familieopstellingen.

Voor wie? 𝗩𝗼𝗼𝗿 𝗶𝗲𝗱𝗲𝗿𝗲𝗲𝗻 𝗱𝗶𝗲 𝗻𝗶𝗲𝘂𝘄𝘀𝗴𝗶𝗲𝗿𝗶𝗴 𝗶𝘀 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝗳𝗮𝗺𝗶𝗹𝗶𝗲-𝗼𝗽𝘀𝘁𝗲𝗹𝗹𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻.
Naast dat Delfine je van alles over familie-opstellingen verteld, gaan we ook met elkaar iets ervaren over opstellen en representeren.
De volgende vragen komen aan de orde:
– 𝙒𝙖𝙩 𝙜𝙚𝙗𝙚𝙪𝙧𝙙 𝙚𝙧 𝙩𝙞𝙟𝙙𝙚𝙣𝙨 𝙚𝙚𝙣 𝙤𝙥𝙨𝙩𝙚𝙡𝙡𝙞𝙣𝙜?
– 𝙃𝙤𝙚 𝙬𝙚𝙧𝙠𝙩 𝙝𝙚𝙩?
– 𝙒𝙖𝙩 𝙞𝙨 𝙝𝙚𝙩 𝙧𝙚𝙨𝙪𝙡𝙩𝙖𝙖𝙩 𝙫𝙖𝙣 𝙚𝙚𝙣 𝙛𝙖𝙢𝙞𝙡𝙞𝙚-𝙤𝙥𝙨𝙩𝙚𝙡𝙡𝙞𝙣𝙜?
– 𝙃𝙤𝙚 𝙬𝙚𝙧𝙠𝙩 𝙧𝙚𝙥𝙧𝙚𝙨𝙚𝙣𝙩𝙚𝙧𝙚𝙣?
– 𝙚𝙣 𝙠𝙖𝙣 𝙞𝙚𝙙𝙚𝙧𝙚𝙚𝙣 𝙧𝙚𝙥𝙧𝙚𝙨𝙚𝙣𝙩𝙚𝙧𝙚𝙣?

Zelf ook nog vragen? WELKOM!

 

 

Wat is een familieopstelling?

Opstellingen zijn verrassende en boeiende workshops, die zowel de vraagsteller als de representanten verfrissende en stimulerende informatie over hun levenspad verschaffen.

Een familieopstelling biedt de mogelijkheid om thema’s of onzichtbare ladingen aan het licht te brengen. Het is een eenvoudige, maar zeer diepgaande manier om inzicht te krijgen in jezelf en het familiesysteem waar je deel van uitmaakt. Je bewust worden van die verstrikkingen is een groot deel van de oplossing; mededogen en respect kunnen zich namelijk ontvouwen. Dit geeft ruimte en maakt evolutie mogelijk, in je eigen persoonlijke ontwikkeling en dat van het familiesysteem.

Wat is een Vraagsteller?

De vraagsteller brengt een vraag in waar hij of zij tegenaan loopt.

Tijdens de workshop zal de vraag aan bod komen en zullen andere deelnemers (representanten) zich vanuit een innerlijke beweging in de ruimte opstellen naar het familiesysteem van de vraagsteller.

Via deze systemische interventies gericht op bewust- en heelwording, wordt helder wat de verstrikking is.

Door deze ervaring ontstaan er nieuwe inzichten en mogelijkheden.

Wat is een Representant?

Een representant is iemand die voor de vraagsteller in de familieopstelling een persoon of ‘iets’ vertegenwoordigt.

Voor we starten met de familieopstelling nemen we met de deelnemer nog even zijn/haar vraag/dilemma door. Aan de hand daarvan wordt bepaald welke personen of factoren relevant zijn voor de opstelling. De vraagsteller nodigt dan andere deelnemers uit om deze personen of factoren te vertegenwoordigen oftewel te representeren.

Iedereen kan representant zijn. Je hoeft hiervoor geen ervaring te hebben. Belangrijk is wel een open, nieuwsgierige, respectvolle en integere houding.

Ben je helemaal nieuw in systemisch werk en familieopstellingen, dan kun je eventueel eerst als toeschouwer of representant deelnemen, zodat je kunt zien en ervaren wat het eigenlijk allemaal is en wat het voor je kan betekenen. Dit kan indirect al heel veel opleveren, omdat veel situaties herkenbaar zijn voor anderen. Hierdoor kan ook je eigen systeem al geraakt worden en inzichten verkennen

Wat brengt het op voor de representant?

Als representant leer je telkens iets bij. Je krijgt inzichten over hoe een systeem werkt en wat er mogelijk aan de hand is in je eigen systeem. Bovendien leer je écht naar je gevoel te luisteren. Soms is het makkelijker je open te stellen hiervoor als het over iemand anders gaat.

Voor een kleine deelname prijs, levert het je veel op.

Ikzelf heb een 5-tal jaren meegedaan als representant en het heeft me mega-veel inzichten gegeven over het leven. En ook meer compassie voor mijn medemens en “not in the least” voor mezelf.

Doe je mee?

Familie- en organisatie opstellingen zijn onderdeel van 'Systemisch Werk'

Wat is systemisch werk?

Systemisch werk, ook systeemtherapie genoemd is een specifieke vorm van psychotherapie, en gaat zowel over individuele therapie, relatietherapie als over gezinstherapie.

Binnen de psychologie en de hulpverlening duidt de term systeem op het sociale systeem waar mensen deel van uitmaken. Dat zijn de mensen die wij kennen en waar we een band mee hebben. Iedereen maakt deel uit van verschillende sociale systemen. Thuis, op school of in ons werk hebben we contact met andere mensen. Met sommige mensen hebben we oppervlakkig contact, met anderen onderhouden we een intensieve of intieme relatie.

Ons gezin van herkomst is een belangrijk sociaal systeem. De relatie met onze ouders, broers en zussen, grootouders of andere familie. Later, bij huwelijk of samenwonen, staat het eigen gezin meer op de voorgrond. De eigen partner en eventuele kinderen spelen dan een grote rol in ons leven. Het werk en de vrienden zijn andere belangrijke plaatsen waar we mensen ontmoeten en relaties onderhouden.

Binnen een sociaal systeem beïnvloeden mensen elkaar. Gedachten, gedragingen, gevoelens en verwachtingen ontstaan in wisselwerking met anderen uit onze omgeving. Dit is een gecompliceerd proces waarbij problemen kunnen optreden.
Een systeemtherapeut zal de problemen altijd bekijken tegen de achtergrond van onze wisselwerking met anderen. Ook wordt bekeken wie kan bijdragen aan het oplossen van de problemen.

Familiesysteem

In de systeemtherapie gaat men ervan uit dat elk gedrag – en dus ook elk symptoom – communicatie inhoudt, een boodschap. Symptoomgedrag is dus nooit louter iets dat we moeten bestrijden. We trachten te luisteren naar wat het symptoom ons vertelt over het systeem. Het symptoom is namelijk dikwijls een ultieme poging om te spreken over iets waar moeilijk expliciet kan over gesproken worden. De persoon zit in de knoei met gevoelens bij zichzelf en met wat gaande is in zijn omgeving, beseft dit vaak zelf niet, en kan of durft er niet over spreken, zodat het zich omzet in gedrag.

Voorbeelden van symptoomgedrag zijn: stress, depressie, angst, agressie, problemen in de relatie of in de opvoeding, eetproblemen, die zich uiteindelijk wreken in chronische fysieke aandoeningen zoals fybromyalgie, CVS, MS, ME, …

De systeemtheorie gaat er daarenboven van uit dat de zoektocht naar de betekenis van het symptoom juist de weg toont naar de oplossing van de problematiek en naar meer harmonie. Om iemand te kunnen helpen, gaan we de weg terug: op zoek naar deze boodschap achter het gedrag van deze persoon in zijn context.

Soms zijn symptomen ook een boodschap over de ideeën die mensen hebben over hoe het leven zou moeten gaan bijvoorbeeld: wanneer ben je een goede partner of ouder, wat is een goede opvoeding. Deze ideeën zijn soms gegroeid binnen de familiegeschiedenis.

We kunnen op zoek gaan naar de geschiedenis waarin dit denken is gegroeid. Zo kunnen we trachten te begrijpen hoe men tot die denkbeelden is gekomen zonder dat men beseft wat de gevolgen ervan zijn.

Spanningen en problemen zijn tot op zekere hoogte normaal. Zij horen bij het leven, bijvoorbeeld wanneer de kinderen uit huis gaan en het gezin in een nieuwe fase komt.
Echter, als de problemen ernstig zijn of lang duren, kunnen zij de draagkracht van één of meer gezinsleden ondermijnen. Dan kunnen klachten ontstaan zoals angsten, een depressie, problematisch gedrag, …

Soms liggen de problemen vooral in de relationele sfeer, hetzij tussen partners, hetzij tussen ouders en kinderen, soms zijn de problemen meer individueel van aard.
Juist als het leed voor één van de gezinsleden te groot is geworden, en de steun van de omgeving onvoldoende blijkt, kan het aangewezen zijn om therapie aan te vragen.

Wat zijn familie- of organisatieopstellingen?

Opstellingen worden ingezet om terugkerende patronen te onderzoeken en daar inzicht in te krijgen, zodat jouw verleden niet langer jouw toekomst bepaalt. Als een probleem zich herhaaldelijk voordoet, dan is er waarschijnlijk iets niet duidelijk voor jou ‘zichtbaar’, dat is dan jouw ‘blinde vlek’.

Systemisch werk, waaronder opstellingen vallen is dan ideaal om jouw blinde vlek(ken) in kaart te brengen.

We zijn vaak nog ongewild verbonden met thema’s uit ons verleden, zelfs thema’s van voor jouw kindertijd waar je niets mee te maken hebt. Systeemopstellingen helpen je dan om van die thema’s bewust te worden en jou daarvan te ontkoppelen. Daardoor ontstaat ruimte om nieuwe stappen te kunnen zetten.

Soms is onze bril op onze leefwereld, het beeld dat we door de jaren heen ontwikkeld hebben, zodanig gekleurd geworden dat dit een vertekend beeld geeft over de realiteit. Daardoor staan we onszelf vaak grandioos in de weg. Een opstelling geeft je een kans om je eigen ontwikkelde overtuigingen los te laten zodat je weer actie kan ondernemen en rust in je hoofd vind.

Systemisch werk is gebaseerd op het gedachtegoed van grondlegger Bert Hellinger (1925-2019). Het hoort sinds de laatste jaren bij één van de belangrijkste ontwikkelingen op gebied van advies en coaching bij persoonlijke en werkgerelateerde vraagstukken. Ondertussen heeft Hellinger zijn eigen theorie ook al wat achterhaald, waardoor er het nieuwe opstellen ontstaan is, waar onder meer Hylke Bonnema en Elmer Hendrix deze methode verder uitgewerkt hebben.

Ik ben Delfine Decaesteker van Praktijk AdemRuimte.

Als enthousiaste, vrolijke, zelfzekere 42-jarige mama van 2 dochters (°2008 en °2012) heb reeds de nodige uitdagingen in mijn leven ondergaan, waaronder het overlijden van mijn echtgenoot na ziekte in 2011, daarbij ook mijn pluskinderen en daaropvolgend mijn gezondheid.

Dit alles zorgde ervoor dat ik de moed en de kracht in mezelf moest vinden om telkens weer rechtop te raken. Door uit te reiken kreeg ik hulp hier en daar, en bouwde ik handvaten op om steeds veerkrachtiger en positiever in het leven te staan. Die handvaten wil ik graag aan je doorgeven.

Mijn verlieservaringen hebben mij gebracht tot mijn beroep nu als rouw- en verliestherapeut. Ik wil anderen graag inspireren en terug brengen bij zichzelf en tonen dat wàt het leven ook voor je in petto heeft: “je BENT niet wat je overkomt”. Er is een leven na verlies, ook al zie je dat even niet, dan wil ik graag dat licht laten schijnen waar het bij jou zo donker is.

 

Meer lezen over opstellingen, wat het inhoudt en wat je ermee kan bereiken kun je hier:

In dit filmpje legt Grondlegger Bert Hellinger over familieopstellingen en de meerwaarde hiervan:

  • Is je interesse gewekt?
  • Wil je uit jouw blokkades stappen?

Schrijf je dan nu in via de bovenstaande knoppen. Je dient een formulier in met de data van je keuze én je voldoet de betaling volgens vraagsteller of representant.

  • Wil je meer informatie?

Als je interesse hebt in een bedrijfsopstelling, neem dan hier contact met me op om af te stemmen.

Of boek hier je afspraak in, rechtstreeks in mijn agenda.

Ik zie je binnenkort 😉

Lieve groet,

Delfine

 

 

Scroll naar boven