Heb jij ook last van stress, angsten, slaapproblemen, neig je naar burn-out of heb je chronische klachten?

Medicatie lost in het beste geval de symptomen op, NIET de oorzaak.

Wat ervoor zorgt dat we deze klachten krijgen en uiteindelijk ziek worden, komt door een  verkrampt zenuwstelsel. Ons parasympatische zenuwstelsel kan gezien worden als de fabrieksinstelling van ons lichaam.

De nervus vagus is de belangrijkste ‘parasympathische zenuw’. Ze vertakt zich vanuit de hersenstam naar onze organen (zoals de darmen, de maag, het hart en de longen) en is van grote invloed op de automatische processen zoals ademhalen, spreken, slikken, de hartslag, de bloeddruk, horen, proeven, verteren en het functioneren van de blaas. De nervus vagus zorgt voor een rustig verloop van deze processen. Als we te lang onder stress of angst leven, verkrampt deze zenuw.

Wanneer de nervus vagus te weinig actief is, krijg je last van psychosomatische klachten. Denk hierbij aan hoofdpijn, spanning in de nek- en schouder spieren, verteringsproblemen en rugpijn.

Hoe meer pijn (spanning) je onderdrukt, hoe meer deze spanning zich vastzet in je zenuwstelsel. Een verkrampt zenuwstelsel zorgt er vervolgens voor dat je niet flexibel op stress of uitdagingen in je leven kunt reageren. Het gevolg is dat je vaker ‘aan’ staat en zo sneller gezondheidsklachten ontwikkelt.

Wanneer je het moeilijk vindt om weer te ontspannen na een stressvolle situatie, dan kan er sprake zijn van een nervus vagus die maar moeilijk op gang komt.

Gelukkig zijn er ook “oplossingen”!

Door de nervus vagus te stimuleren, kun je psychosomatische klachten geleidelijk laten afnemen. Hierbij is het goed om te onthouden dat we de nervus vagus kunnen zien als een belangrijke connectie tussen lichaam en geest, die beide kanten op communiceert (denk aan het voorbeeld van een spannende presentatie en je darmen). We kunnen de zenuw dus stimuleren vanuit ons lichaam, maar ook vanuit onze gedachtes en emoties.

In essentie is het heel erg eenvoudig: hoe meer ontspannen jouw lichaam is, hoe sterker het zelfhelend vermogen.

Tijdens deze 5-daagse begeleid ik jouw doorheen enkel simpele technieken om instant je zenuwstelsel te reguleren, Ons parasympatische zenuwstelsel resetten dus.

Gedurende 5 dagen krijg je om 5u een mailtje met de oefeningen van de dag. Het is een moment om je dag goed te beginnen. Ochtendstond geeft goud in de mond! En geen excuses dat je geen tijd hebt!

Dit wil je niet missen, schrijf je nu in!

Over Delfine

Ik ben een enthousiaste, vrolijke, zelfzekere 42-jarige mama van 2 dochters (°2008 en °2012) en partner van Marc.

Ik heb reeds de nodige uitdagingen in mijn leven ondergaan. Ik verloor mijn echtgenoot in 2011 aan de ziekte MS. Met een peuter van 3 op de arm moest ik wel doorgaan, maar na jaren van “over-leven” crashte ik zelf fysiek tot 2x toe. Een diagnose Fybromyalgie en CVS werd me gegeven, samen met een voorschrift en “je zal ermee moeten leren leven”.
Ik weigerde mijn leven te làten leiden.

Ik leerde dat mijn lichaam veel te vertellen had…
Ik besloot opleidingen te gaan volgen als Systemisch coach, Rouw-en verliestherapeut, Naturopaat, Spagyriek, Traumawerker, energetisch therapeut, Chakrahealer etc…
Als holistisch therapeut geloof ik dat ons lichaam de toegangspoort is naar onze emoties. Emoties die niet geuit worden, zetten zich vast in het lichaam, met klachten als nek en schouderlast over chronische ziektes en zelfs naar kanker als gevolg.

Is het zo simpel?  Nee… maar ik ben graag jouw gids op jouw zoektocht naar troost en heling.

Wat anderen zeggen...

Stephan S.

Door Delfines manier van effectief luisteren en haar reflectieve manier van vragen stellen, was ik in staat om te begrijpen en vervolgens tot inzicht te komen wat mijn gezondheidsproblemen in de weg stond. Ik waardeerde haar aanwezigheid en nieuwsgierigheid enorm. Ze hielp me om langdurige gewoonten te creëren en zo mijn gezondheidsdoelen te bereiken. Ik beveel haar ten zeerste aan als coach.

Sandra V.

"Delfine heeft een speciale manier om je het gevoel te geven dat je met iemand praat die je kent. Ze biedt een veilige plek voor de klant. Ik kijk altijd uit naar onze sessies. Ik weet dat ik dat met Delfine kan rekenen op een goede luisteraar en indringende vragen. Haar kalme energie zorgt ervoor dat ik me comfortabel en ontspannen genoeg voel om het doel van de dag met gemak aan te pakken."

Dat kan HIER

Meer reviews lezen?

Scroll naar boven