Verbindend afscheidsspreker worden

 

Word Verbindend Afscheidsspreker en bied troost in moeilijke tijden

Een persoonlijke benadering bij rouw en verlies

Welkom bij AdemRuimte, dé opleiding tot verbindend afscheidsspreker.

Ben jij op zoek naar een waardevolle manier om steun te bieden aan mensen die te maken hebben met het verlies van een dierbare? Wil jij leren hoe je woorden kunt geven aan emoties en herinneringen tijdens afscheidsdiensten? Dan ben je hier op de juiste plek. Bij AdemRuimte bieden we jou de mogelijkheid om uit te groeien tot een empathische en geruststellende spreker vol zelfvertrouwen die troost kan brengen in moeilijke tijden.

Verbindende troost in moeilijke tijden

Als verbindend afscheidsspreker speel jij een cruciale rol bij het begeleiden van nabestaanden in hun rouwproces. Jouw woorden kunnen helend zijn voor dierbaren die hun geliefde hebben verloren. Door middel van onze opleiding willen wij jou de nodige vaardigheden en tools aanreiken om dit belangrijke werk uit te voeren.

Wij begrijpen als geen ander hoe zwaar het kan zijn om te spreken tijdens zo’n emotionele gelegenheid. Daarom richten wij ons niet alleen op het overbrengen van informatie, maar ook op het ontwikkelen van jouw persoonlijke kwaliteiten als spreker. Wanneer je bij AdemRuimte leert hoe je krachtig kunt communiceren, kun je een verschil maken in het leven van mensen die zich in een moeilijke periode bevinden.

Een unieke en persoonlijke benadering

Onze opleiding tot verbindend afscheidsspreker is gebaseerd op een persoonlijke aanpak. Wij geloven dat empathie de sleutel is tot het bieden van ondersteuning bij rouw en verlies. Daarom spreken wij jou deze opleiding aan vol tools om net dàt verschil te kunnen maken dat raakt, net op de goede manier.

Bij AdemRuimte begrijpen we dat emoties geuit moeten worden om tot acceptatie en heling te komen. Daarom moedigen we jou aan om je pijn en verdriet te delen. Voor jezelf zal deze opleiding ook een helend proces zijn, dit is ook de beste manier om te leren hoe je anderen hierbij kan ondersteunen.

Hierdoor heerst er rust, begrip en veiligheid, hierdoor ontstaat ruimte voor oprechte verbinding. Door deze ruimte te creëren, ontstaat er acceptatie en liefde voor jezelf, de nabestaanden  en het leven.

Neem actie en begin jouw reis naar troost bieden

Wil jij leren hoe je als verbindend afscheidsspreker troost kunt bieden in tijden van rouw? Ben jij klaar om de stap te zetten naar een betekenisvolle carrière waarin je echt het verschil kunt maken? Meld je dan vandaag nog aan voor onze opleiding tot verbindend afscheidsspreker!

Bij AdemRuimte staan we klaar om jou te begeleiden op deze reis. Met onze ervaring, kennis en passie helpen we jou om uit te groeien tot een verbindende spreker. Samen creëren we ruimte voor troost, heling en liefde in moeilijke tijden.

Neem nu actie en meld je aan voor de opleiding tot verbindend afscheidsspreker bij AdemRuimte. Geef betekenis aan jouw woorden en breng comfort in moeilijke tijden.

Waarom deze opleiding:

Inmiddels werk ik reeds jaren als voorganger en ritueelbegeleider. Ik begeleid mensen tijdens hun stervensproces en bied hulp bij het uitwerken van de afscheidsviering.

Omdat ik steeds meer vraag krijg van mensen die zelf een uitvaart wensen te regelen of te schrijven voor geliefden én zelfs van collega-coaches en ritueelbegeleiders, heb ik mijn kennis en ervaring gebundeld in deze opleiding.

. We willen je laten zien dat je niet alleen bent in deze reis naar acceptatie en heling.

Empathie in actie: verbindend afscheidsspreker worden

Als een verbindend afscheidsspreker kun je anderen ondersteunen tijdens hun rouwproces door het verschil te maken met details zowel voor, tijdens als na de afscheidsdienst.

Die dienst kan zowel inspirerend als troostend zijn.

In deze opleiding leer ik je vertrouwen op jezelf zodat je de leiding kan nemen tijdens uitvaarten, herdenkingen of andere ceremonies en rituelen die plaatsvinden na het overlijden van een dierbare.

Met jouw woorden geef je emotionele steun aan familieleden en vrienden, terwijl ze rouwen om hun verlies en proberen hun leven weer op te bouwen.

Tegelijk leer jij ook hoe je om kunt gaan met alle emoties die bij zowel de nabestaanden als jezelf komen kijken. Stap voor stap neem ik je mee hoe je hiermee omgaat.

Door te kiezen voor deze betekenisvolle carrière, kun je een positieve impact creëren in het leven van anderen.

Je hebt de mogelijkheid in jou om mensen te helpen bij hun rouwverwerking en hen te begeleiden doorheen hun proces.

Daarnaast zul je niet alleen anderen ondersteunen, maar ook persoonlijke groei en heling ervaren in je eigen rouwproces.

Hoe wij jou kunnen helpen

AdemRuimte biedt een uitgebreid trainingsprogramma aan om jou te helpen een verbindend afscheidsspreker te worden. Onze training is speciaal ontworpen om jou de nodige tools en vaardigheden aan te reiken die essentieel zijn in dit vakgebied. We combineren theoretische kennis met praktische oefeningen, zodat je vol vertrouwen kunt spreken tijdens emotionele gebeurtenissen.

Onze training omvat onder andere:

 1. Theoretische kennis: Je leert over de verschillende aspecten van rouwverwerking en hoe je als afscheidsspreker hierin een rol kunt spelen.
 2. Sprekende vaardigheden: We helpen je om krachtige toespraken samen te stellen en leer je hoe je emoties kunt overbrengen op een empathische manier.
 3. Persoonlijke begeleiding: Tijdens onze training staan we altijd klaar om naar jouw vragen of bezorgdheden te luisteren en persoonlijk advies te geven.
 4. Praktijkervaring: We organiseren oefeningen waarbij je de kans krijgt om daadwerkelijk als afscheidsspreker op te treden, zodat je kunt groeien in jouw rol.

Na afronding van onze training ben jij klaar om een verbindend afscheidsspreker te worden en betekenisvol werk te verrichten in het rouwproces van anderen.

Verrijk je eigen leven terwijl je anderen ondersteunt

Als je ervoor kiest om een verbindend afscheidsspreker te worden, zal dit niet alleen voor anderen een waardevolle ervaring zijn, maar ook voor jezelf. Het uiten van emoties en het delen van verdriet kan leiden tot diepere acceptatie en liefde voor jezelf en het leven. Je zult merken dat door anderen te helpen bij hun rouwverwerking, je ook persoonlijke groei en heling ervaart.

Bij AdemRuimte begrijpen we hoe belangrijk het is om een veilige haven te bieden waarin mensen hun pijn en verlies kunnen delen. Onze website straalt rust en begrip uit, waardoor bezoekers zich veilig voelen om over hun emoties te praten. We geloven dat jouw empathie, ondersteuning en geruststellende woorden anderen kunnen helpen bij hun rouwproces.

Neem de eerste stap naar betekenisvol werk

Ben jij klaar om een verbindend afscheidsspreker te worden? Wil jij betekenisvol werk doen en anderen ondersteunen tijdens hun rouwprocessen? Aarzel dan niet langer en schrijf je vandaag nog in voor onze training bij AdemRuimte.

Samen kunnen we werken aan heling, acceptatie en verbinding. Laten we samen betekenisvolle momenten creëren in het leven van anderen, terwijl we onszelf ook verrijken.

Schrijf je nu in en word een verbindend afscheidsspreker:

Je hebt interesse, maar wil graag meer weten?

Stuur me dan gerust een berichtje via WhatsApp +32 468 136 580 of een mailtje naar info@adem-ruimte.be

Over Delfine

Ik ben een enthousiaste, vrolijke, zelfzekere 42-jarige mama van 2 dochters (°2008 en °2012) en partner van Marc.

Ik heb reeds de nodige uitdagingen in mijn leven ondergaan. Ik verloor mijn echtgenoot in 2011 aan de ziekte MS. Met een peuter van 3 op de arm moest ik wel doorgaan, maar na jaren van “over-leven” crashte ik zelf fysiek tot 2x toe. Een diagnose Fybromyalgie en CVS werd me gegeven, samen met een voorschrift en “je zal ermee moeten leren leven”.
Ik weigerde mijn leven te làten leiden.

Ik leerde dat mijn lichaam veel te vertellen had…
Ik besloot opleidingen te gaan volgen als Systemisch coach, Rouw-en verliestherapeut, Naturopaat, Spagyriek, Traumawerker, energetisch therapeut, Chakrahealer etc…
Als holistisch therapeut geloof ik dat ons lichaam de toegangspoort is naar onze emoties. Emoties die niet geuit worden, zetten zich vast in het lichaam, met klachten als nek en schouderlast over chronische ziektes en zelfs naar kanker als gevolg.

Is het zo simpel?  Nee… maar ik ben graag jouw gids op jouw zoektocht naar troost en heling.

Inmiddels werk ik in aanvulling van mijn coachingpraktijk ook reeds jaren als Voorganger en ritueelbegeleider. Ik begeleid mensen op in hun stervensproces en bied hulp bij het uitwerken van de afscheidsviering.

Omdat ik steeds meer vraag krijg van mensen die zelf een uitvaart wensen te regelen of te schrijven voor geliefden én zelfs van collega-coaches en ritueelbegeleiders, heb ik mijn kennis en ervaring gebundeld in deze opleiding.

Wat anderen zeggen...

Marijke B.

"Liefste Delfine,

Nog eens van harte bedankt voor de mooie woorden …. het was zo hartverwarmend maar ook zo triest.

Hoe papa dankzij jou het toch kon beleven ! Mooier konden wij het ons niet voorstellen !

Duizend maal dank !"

Jurgen C.

"Bedankt om alles te regelen. Je was een comfortabel draagvlak om mijn eigen uitvaart uit de grond te stampen."

Myriam B.

"Beste Delfine,

Ik wou je nogmaals bedanken voor de mooie dienst van gisteren voor ma 🙏
Heb vandaag reeds enkele positieve reacties gekregen 🙂
Ik hoorde veel mensen praten over hoe warm je woorden waren.

Dikke knuffel en groetjes 🫶❤️🥰"

Dat kan HIER

Meer reviews lezen?

Dit is voor jou als:

 • Je al op ceremoniën spreekt, maar je ervaart een drempel naar uitvaarten toe.
 • Je bent vertrouwt met uitvaarten begeleiden, maar mist kennis voor verbindende gesprekken en persoonlijke teksten.
 • Misschien werk je al eens als spreker bij uitvaarten, maar je merkt dat je meer onderbouwde kennis kan gebruiken rond het begeleiden van emoties.
 • Je hebt moeite met het omgaan met je eigen emoties.
 • Je voelt dat je iets wil gaan doen in de uitvaartsector, maar je weet niet hoe je het kan aanpakken.
 • Je wil van betekenis zijn voor anderen op moeilijke afscheidsmomenten.
 • Je hebt interesse in de uitvaartsector en wilt graag ontdekken wat het precieze takenpakket is van een afscheidsspreker.

Het kan zijn dat geen van deze situaties op jou van toepassing is. Misschien ben je gewoon nieuwsgierig? 

Ook dan mag je me gerust contacteren en dan sparren we even of de opleiding Verbindend afscheidsspreker worden iets voor jou kan zijn.

Wat houd de opleiding in?

In deze opleiding krijg je een overzicht over de uitvaartsector, wat jou taken daarin kunnen zijn als uitvaartspreker. Hoe je een gesprek met de nabestaanden voert, zowel praktisch als naar omgaan met jouw en hun emoties toe. Mijn kennis als traumawerker geef ik hiervoor aan jou door. Alsook tips en trics die ik doorheen de jaren als verbindend afscheidsspreker opdeed.

Hoe maak je het verschil met andere sprekers, welke elementen zijn daarvoor belangrijk, op welke details kun je letten en hoe blijf jij in jouw kracht staan op moeilijke momenten.

Je krijgt mijn volledige werkwijze als stappenplan mee in de opleiding. De vragenlijst die ikzelf ook gebruik, maar ook video’s over hoe je dan aan dat verhaal begint om uit te schrijven. Wat kun je nog doen qua rituelen. Hoe pak je dat aan? Ik begeleid je doorheen mogelijkheden aan mogelijke rituelen zodat jij kan kiezen wat bij welke persoon of afscheid past.

Hoe ga je dan concreet aan de slag als Verbindend Afscheidsspreker ook dat leg ik je graag verder uit in de opleiding.

Met deze opleiding ben jij klaar voor een steeds groter wordende arbeidsmarkt.

Op jouw manier, een gepast afscheid in verbinding.

 • De uitvaartsector
  • Overzicht van de uitvaartsector
  • Jouw plaats in de uitvaartsector
 • Jouw rol als Verbindend Spreker
  • Jouw verschillende rollen
  • Het belang van rituelen
  • Rituelen
 • Het stappenplan
  • Het voorgesprek
  • Het verhaal schrijven
  • Het verhaal brengen
 • Zo maak je het verschil
  • Wat je moet weten
  • Wat jou kan helpen
 • Wat na het afscheid
  • Stappenplan
 • Certificaat

Je hebt interesse, maar wil graag meer weten?

Stuur me dan gerust een berichtje via WhatsApp +32 468 136 580 of een mailtje naar info@adem-ruimte.be

Scroll naar boven